داروهای اعتیاد آور شامل کدام دسته ها میشوند؟ امروزه میزان مصرف داروهای اعتیاد آور به دلیل ناآگاهی افراد از میزان وابستگی این داروها رو به افزایش است. اگر شخصی اقدام به مصرف بی رویه انواع داروهای اعتیاد آور کند به آنها معتاد شده و در دسته مصرف کنندگان آسیب پذیر قرار میگیرد. اعتیاد تنها به مصرف مواد سنتی و صنعتی مانند تریاک، حشیش، گل، شیشه و… محدود نمیشود. هر فردی با مصرف افراطی و بدون تجویز برخی قرصها دچار اعتیاد به آنها شده و با آسیبهای مختلف جسمی و روحی مواجه میشود. با آگاهی از انواع داروهای اعتیاد آور میتوانید از وابستگی به آنها پیشگیری کرده و یا هرچه سریعتر برای ترک و درمان آن اقدام نمایید.
برای دریافت مشاوره در زمینه داروهای اعتیاد آور می توانید در هر زمان از روز برای مشاوره ترک اعتیاد تلفنی با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن های ثابت منزل با شماره 9099070354 تماس بگیرید.
منبع: داروهای اعتیاد آور
منظور از داروهای اعتیاد آور چیست؟
معمولا واژه اعتیاد آور افراد را به یاد دود، تزریق و مصرف موادی نظیر شیشه، هروئین و… میاندازد در صورتی که خوردن بعضی قرصهای به اصطلاح اعتیادآور منجر به تبدیل یک فرد سالم به یک فرد مصرف کننده و معتاد میشود. این داروهای اعتیاد آور شامل داروهای خواب آور، داروهای ضد درد (مثل کتامین) و ضد استرس هستند.
اگر این نوع داروها بدون نظارت پزشک مصرف شوند و فرد در هر زمانی که خواست آنها را مصرف کند، دچار اعتیاد به دارو شده و حتی ممکن است که کار به جایی برسد که در روز حداقل ۲۰ عدد دارو مصرف کند تا به اعتیادش پاسخ دهد. این نوع نحوه مصرف عوارض وحشتناکی برای مصرف کننده به همراه خواهد داشت.
افراد در رابطه با اعتیاد به دارو از سه مرحله عبور میکنند که این مراحل عبارتند از وابستگی به داروی خاص، عادت بدن به مصرف دارو و در نهایت اوردوز. شما نباید اجازه دهید کار به مرحله آخر برسد. اگر به دارویی اعتیاد پیدا کردهاید باید هر چه سریعتر به کلینیکهای تخصصی ترک اعتیاد مراجعه نمایید.
انواع داروهای اعتیاد آور کدامند؟
داروهای اعتیاد آور انواع مختلفی دارند که برخی از شایعترین آنها به شرح زیر است.
1. کدئین و مورفین
دو تا از معروف ترین داروهای موجود در بازار کدئین و مورفین هستند که بدون تجویز پزشک هم میتوان آنها را مصرف کرد. این داروها درد را تسکین میدهند ولی اگر بیش از حد مصرف شوند فرد را درگیر کرده و با پدید آوردن حالت شادی موقت و سپس اعتیاد، عوارض بدی برای مصرف کننده به وجود میآورند.
2. داروهای اعتیاد آور | ریتالین یا متیل فنیدیت
افرادی که خواهان افزایش تمرکز هستند و میخواهند به خاطر دروس سنگین یا کار فراوان در بدنشان بی خوابی ایجاد کنند، به سراغ مصرف ریتالین یا متیل فنیدیت میروند که این کار بسیار اشتباه و خطرناک است. در واقع این دارو برای افراد بیش فعال تجویز میشود ولی برخی افراد که بیش فعالی ندارند بدون تجویز پزشک از آن استفاده میکنند. مصرف طولانی مدت آن باعث به هم ریختن وضعیت روحی و خواب شده و همینطور باعث ایجاد تشنج میشود. از طرفی اعتیاد به این دارو موجبات اعتیاد به سایر مواد مخدر را نیز فراهم میکند.
3. بنزودیازپین
این دارو زیر مجموعههای زیادی دارد که از بین آنها میتوان به فلورازپام، دیازپام، میدازولام، کلونازپام و… اشاره کرد. علت تولید این داروها، ایجاد آرامش و رفع استرس در افراد میباشد و همچنین در درمان بی خوابی نیز مفید است البته اگر طبق نظر پزشک و به تعداد مدنظر او مصرف شود.
اگر هم خودسرانه به سراغ مصرفش بروید بعد از مدتی متوجه خواهید شد که نه تنها مشکلات برطرف نشده بلکه مشکلات دیگری هم اضافه شده است. مشکلاتی نظیر آشفتگی و تشنج بعد از اعتیاد به این دارو بروز میکنند.
4. ترامادول از داروهای اعتیاد آور
این دارو اعتیاد آور را اکثر افراد میشناسند چرا که طیف وسیعی از افراد درگیر به اعتیاد دارو، آن را مصرف میکنند. ترامادول، برای کاهش درد در افراد بیمار تولید میشود که کمی حالت شادی هم در آنها ایجاد میکند. متاسفانه مصرف بیش از حد ترامادول اعتیاد به آن را در پی خواهد داشت و فرد دچار حالتهایی مانند خشم و افسردگی میشود. از شایعترین علائم مصرف بی رویه این دارو تشنج است که تا زمان ترک اعتیاد نیز برطرف نخواهد شد.
5. اکسی کارنتین
مسکنی از نوع اپیوئیدی میباشد و مصرف طولانی مدت آن به مشکل تنفسی ختم میشود. عدهای از افراد با تخریب قرص، پودر درون آن را با تزریق داخل بدن خود میکنند که متاسفانه این کار گاها سبب اوردوز میشود.
6. داروهای اعتیاد آور | سودوافدرین
این دارو برای رفع آبریزش بینی ساخته شده است و در صورت مصرف به اندازه، خطری به دنبال ندارد البته اگر مدام از آن استفاده کنید دچار اعتیاد به سودوافدرین میشوید چرا که در آن از مادهای به نام متامفتامین استفاده شده است که مواد مخدری نظیر شیشه هم به کار میرود بنابراین مصرف بیرویه آن فرد را دچار وابستگی و اعتیاد میکند.
7. باربیتورات
باربیتوراتها مشکلاتی نظیر بیخوابی، استرس و بعضی از انواع بیماریهای صرع را درمان میکند. در رابطه با این دارو نباید افراط به خرج داد چرا که در دسته داروهای اعتیاد آور هستند و شما را در دراز مدت وابسته میکند. علاوه بر مصرف زیاد، قطع این دارو هم باید با مشورت پزشک اتفاق بیفتد در غیر اینصورت عوارض بسیار شدیدی در پی خواهد داشت. بنابراین هرگز سر خود اقدام به مصرف و قطع آن نکنید و در صورت اعتیاد پیدا کردن به باربیتورات حتما به پزشک متخصص مراجعه نمایید.
8. دکسترومتورفان
این دارو برای بیمارانی که سرفه میکنند تجویز میشود و در دسته داروهای اعتیاد آور خطرناک قرار نمیگیرد. اما اگر هم فردی به این دارو اعتیاد پیدا کند دچار توهم میشود. بیشتر اشخاصی که به این دارو اعتیاد پیدا میکنند سن پایینی دارند که این موضوع بیانگر این است که نباید در خانه به جمع آوری دارو و خوددرمانی دست بزنید.
9. داروهای اعتیاد آور | آمفتامین
آمفتامین مخصوص افراد بیش فعال است ولی متاسفانه برخی افراد برای مسائلی نظیر کم کردن وزن و تقویت انرژی خود از آن استفاده میکنند. آمفتامین از خطرناک ترین داروهای اعتیاد آور است که احتمال ایست قلبی در مصرف کنندگان را افزایش میدهد.
10. زولپیدم و زالپلون
پزشکان، زولپیدم و زالپلون را برای افرادی که خواب نامنظمی دارند تجویز میکنند. بنابراین استفاده از آن زیر نظر پزشک و در تعدادی که خود پزشک در نظر گرفته بلامانع است. حال اگر بعد از اتمام دارو تجویز شده توسط پزشک، مجدد اقدام به تهیه و مصرف زیاد آن کنید، به این دارو اعتیاد پیدا خواهید کرد.
11- داروهای ترک اعتیاد
برای درمان و ترک اعتیاد متخصصان از داروهایی استفاده می کنند که آثار آنها شباهت زیادی با آثار مواد مخدر مصرفی دارد. این داروها تنها برای حفظ تعادل شیمی بدن تجویز میشود و احساس نشئگی به بیمار نمیدهد و معمولا زمان طولانی تری در بدن باقی می مانند؛ به واسطه همین ویژگی ها می توانند به عنوان دارویی مناسب جهت درمان ارائه شوند. اما اگر تحت نظر متخصص مصرف نشوند ممکنه سومصرف شده و خودشان موجب اعتیاد شوند.
دلایل گرایش به مصرف داروهای اعتیاد آور
دلایلی که منجر به گرایش افراد به داروهای اعتیاد آور شده است در همه ثابت و یکسان نیست. برخی افراد از سر کنجکاوی و کشف اینکه چه حسی به آن ها دست میدهد شروع به مصرف بی رویه یک داروی اعتیاد آور میکنند.
عده ای دیگر به دلیل دردهای شدید جسمانی شروع به بالا بردن دوز داروها کرده و برخلاف نظر پزشک، داروها را مصرف میکنند که این افزایش دوز و استفاده طولانی مدت، باعث عادت بدن به دارو شده و عدم مصرف آن باعث کلافگی و بروز نشانههایی نظیر بیماری آنفولانزا میشود که برای پیشگیری از این حالت، مصرف قرص را قطع نمیکنند و به تدریج اعتیاد به دارو شکل میگیرد.
برخی از افراد هم در شرایط بد روحی قرار دارند و برای فرار از این حالت به سراغ داروهایی میروند که شادی آور و خواب آور است که متاسفانه مصرف زیاد و بی مورد این داروها در طولانی مدت آسیبهای فراوانی بر افراد وارد میکند.
عوارض مصرف بیش از حد داروهای اعتیاد آور
عوارض داروهای اعتیاد آور به نوع دارو میزان مصرف آن بستگی دارد. شایعترین عوارض مصرف داروهای اعتیاد آور عبارتند از:
_خشم و عدم ثبات هیجانی
_استرس وافسردگی
_اختلالات تنفسی
_مسمومیت
_مشکلات قلبی
_تشنج و اوردوز
برای ترک داروهای اعتیاد آور چه باید کرد؟
ترک دارو به دلیل پیچیدگیهایی که دارد باید زیر نظر کادر انجام شود و به دلیل عوارض و حالاتی که هنگام ترک به وجود میآید به هیچ وجه نباید در منزل و خودسرانه صورت گیرد. همانطور که میدانید مصرف بی دلیل و بیش از حد داروهای اعتیاد آور به جسم و روح فرد، ضربههایی وارد میکند که باید آثار به جا مانده از این ضربهها را درمان کرد.
متخصصان و روانشناسان افرادی تاثیرگذار در فرایند ترک هستند که به فرد مصرف کننده کمک میکنند تا ترک را با موفقیت پشت سر بگذارد و زندگی سالم خود را ادامه دهد.
برای دریافت مشاوره در زمینه داروهای اعتیاد آور می توانید در هر زمان از روز برای مشاوره ترک اعتیاد تلفنی با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن های ثابت منزل با شماره 9099070354 تماس بگیرید.
سوالات متداول
آیا مصرف داروهای اعتیاد آور منجر به مرگ می شود؟
بله در برخی از داروهای اعتیادآور نظیر آمفتامین، اکسی کارنیتین و… احتمال اوردوز و ایست قلبی که منجر به مرگ میشود بسیار بالاست.
ترک داروهای اعتیاد آور مشکل تر است یا مواد مخدر؟
معمولا ترک داروهای اعتیادآور کمی راحت تر از مواد اعتیادآور صنعتی و سنتی میباشد که البته آن هم به نوع دارو مصرفی و مدت مصرف و… بستگی دارد. برای شروع درمان و ترک اعتیاد کلیک کنید.
منبع: داروهای اعتیاد آور
:: برچسبها:
داروهای اعتیاد آور ,
:: بازدید از این مطلب : 417
|
امتیاز مطلب : 11
|
تعداد امتیازدهندگان : 4
|
مجموع امتیاز : 4